Øko-Ø-Ærø fortsætter – mere grøn og økologisk mad på Ærø
Ærø
Kommune har fået tilsagn fra Plantefonden på 2,147 millioner kroner til at
fortsætte projektet Øko-Ø-Ærø i perioden 2026-2027.
Formålet er at øge andelen af grøn og økologisk mad på Ærø – og samtidig
inspirere resten af Danmark til mere planterig madlavning.
Projektet sætter fokus på kompetenceudvikling i seks af øens offentlige og selvejende køkkener: Ærø Madservice, Mopælappen, Ærøfærgerne, Ærø Friskole, Marstal Navigationsskole og Ærø Sygehus.
Disse køkkener tilbereder tilsammen omkring 1.800 måltider dagligt, og i fællesskab med kokkefaglige konsulenter vil de udvikle 50 grønne opskrifter på fx skolemad, morgenmad og mellemmåltider. Opskrifterne bliver tilgængelige for professionelle køkkener i hele landet via Metodikogsmag.dk.
Men
projektet stopper ikke i køkkenerne – borgerne på Ærø vil også mærke
initiativet.
Der planlægges madlavningskurser, fællesspisninger, smagninger og
debatarrangementer om grøn mad, økologi og klima. Formålet er at inspirere og
gøre det nemmere at tilberede og spise grønnere, både i de professionelle
køkkener og i de private hjem.
Læs tidligere nyhed: 7 ærøske køkkener får støtte til økologisk madprojekt